Mat tips
Fläskfilé med Mozzarella
4port. Tid. Ca 2 timmar
Ingredienser:
600 Gram fläskfilé
150 Gram körsbärstomater
100 Gram champinjoner
0,3dl Basilika ( gärna grovhackad )
1 st Vitlöksklyfta ( pressa den )
125 gram Mozzarella ost ( en hel )
___________________
Såsen:
2,5dl vatten
1,5 msk kalvfond
1,5dl rödvin
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
___________________
Tillagning:
Bryn filén runt i smör och krydda med salt och peppar.
Stek klart den i ungen på 150* till en innertemp på 65*.
Rulla in den i folie.
Dela körsbärstomaterna och champinjonerna.
Stek champinjonerna i smör, blanda ner vitlök, basilika och tomaterna, smaka av salt och peppar.
Skiva köttet och lägg upp det på ett ugnsäkert fat.
Strö över dom stekta tomaterna samt champinjonerna och skiva fina bitar av mozzarellan.
___________________
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull, koka upp under omrörning och låt sjunka i ca 5min.
Håll i lite maizena i såsen så den blir lite tjockare.
___________________
Ställ sen in fatet i ugnen.
225* i ca 15min eller tills mozzarellan har smält.
Serveras med klyftpotatis.
* Smaklig måltid *